Whitepaper

Gebruikers van de ORTEAM EVO ervaren een 50% hogere verbetering van loopmogelijkheden dan gebruikers van een conventionele kunststof EVO!

Enkelvoetorthese , Evidence Based ,
Livit zorgprofessionals
whitepaper
Gebruikers van de ORTEAM EVO ervaren een…

Doel: kwaliteit van zorg inzichtelijk maken door effectiviteitsstudie voor de ORTEAM enkel voet orthese

Doelgroep: Medisch Specialist, Huisarts, Paramedicus, Zorgprofessional

Pagina’s: 4

Samenvatting: In ons klantonderzoek naar de tevredenheid van de ORTEAM EVO blijkt dat gebruikers een 50% hogere verbetering van loop[mogelijkheden ervaren.

De resultaten van dit PROM-onderzoek onder 142 patiënten naar de effectiviteit van kunststof enkel-voet-orthesen laat zien dat gebruik van een EVO dient als een adequate voorziening voor het verbeteren van bewegingsvrijheid en ADL activiteiten. 80%van de patiënten ervaart een verbetering van het functioneren bij het gebruik van een EVO. Alle patiënten hebben een parese van de voetheffers. Dit onderzoek laat tevens zien dat de ORTEAM® EVO door zijn unieke constructie 50% extra ADL mobiliteit oplevert in vergelijk met de conventionele kunststof EVO. Het gebruik van een ORTEAM® EVO draagt daardoor bewezen bij aan het algemeen dagelijks functioneren en vergroot de loopmogelijkheden van de gebruiker.

De ORTEAM® Enkel Voet Orthese (EVO) is een geïndividualiseerde dynamische onderbeen voorziening, welke zich kenmerkt door sleuven aan de dorsale zijde ter hoogte van de malleoli met als functie in de zwaaifase en een deel van de standfase de enkelstand te corrigeren en de beweging naar dorsaalflexie vrij te laten waar deze mogelijk is. Een ORTEAM® EVO kan worden ingezet bij patiënten met een verminderde kracht van de voetheffers. Door het ondersteunen en compenseren van deze spierwerking ter hoogte van het onderbeen en voet verbetert de ORTEAM® EVO de algehele mobiliteit van de gebruiker.

Bij de ORTEAM EVO is een 50% hogere verbetering van loopmogelijkheden geconstateerd in vergelijk met een conventionele kunststof EVO. Dankzij de unieke constructie ondersteunt deze ORTEAM® EVO het spierkrachtsverlies in onderbeen en voet op een zeer unieke manier. De ORTEAM® EVO is een gepatenteerde EVO die meer vrijheid naar dorsaalflexie toelaat dan standaard EVO’S zonder dat er grote en zware scharnieren nodig zijn. Daarbij wordt de beweging naar plantairflexie geremd. Remmen van plantairflexie zorgt ook voor voldoende footclearance in de zwaaifase.

Evidence-based werken

De laatste decennia verwierf evidence-based medicine (EBM) een prominente positie in de geneeskunde en de gezondheidszorg. In ons land speelt de orthopedische hulpmiddelenzorg daarbij tot op heden een ondergeschikte en beperkte rol. Met het delen van patiënt- gerelateerde uitkomstmetingen hoopt Livit een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de zorg van haar klanten. Livit is van mening dat transparante en openbare uitkomstinformatie kan helpen bij het kiezen van een zorgaanbieder en het kiezen van een behandeling of zorgtraject. Het merendeel van de respondenten (70%) geeft bovendien aan dat samen met een zorgverlener beslissen over het zorgtraject voor hen belangrijk is.