Whitepaper

81% ervaart minder klachten en 74% wint aan mobiliteit door gebruik van orthopedische steunzolen (een effectiviteitsstudie)

Evidence Based , klantervaringen , Onderzoek , Steunzolen ,
Livit zorgprofessionals
›
whitepaper
›
81% ervaart minder klachten en 74% wint…

Doel: delen van onderzoeksresultaten over de effectiviteit van orthopedische steunzolen ervaren door onze klanten

Doelgroep: Medisch Specialist, Huisarts, Paramedicus, Zorgprofessional

Pagina’s: 4

Samenvatting: In 2016 is Livit gestart met een klantonderzoek naar de tevredenheid over orthopedische steunzolen. Aan 16.391 klanten werden na het aflevermoment van hun voorziening vragen gesteld. Dit betrof vragen over zowel de draagcomfort, gebruiksgemak als de cosmetiek en de deskundigheid van de orthopedische adviseur. Bovendien werden aan 3.081 klanten vragen gesteld over de effectiviteit als naar reductie van de klachten door de steunzolen. De respons was ruim 34%. Steunzolen hebben tot doel de gewrichten, banden en kapsels van de voet te ondersteunen zodat weer klachtenvrij kan worden gelopen.

De uitkomsten:

  • Ten eerste geeft 81% van de respondenten aan dat de klachten zijn verminderd en het functioneren is verbeterd, sinds het gebruik van de steunzolen.
  • Ten tweede geeft 53% zelfs aan dat de klachten veel tot erg veel zijn verbeterd. Steunzolen hebben tot doel de gewrichten, banden en kapsels van de voet te ondersteunen zodat weer klachten vrij kan worden gelopen.
  • Ten derde blijken pijnklachten de meest voorkomende reden (45%) voor het gebruiken van steunzolen. De effectiviteit is daarbij hoog, 81% geeft aan dat de pijnklachten zijn verbeterd met het gebruik van de steunzool.
  • Ten vierde geeft zelfs 51% aan dat het functioneren veel tot erg veel is verbeterd.

Tot Slot

Dat een groot deel van de orthopedisch steunzoolgebruikers pijn ervaart bij het dragen, onderschrijft het belang van communicatie tussen patiënt en behandelaar. Zonder goede communicatie en voorlichting weet je als klant niet goed wat je kunt verwachten in het realiseren van het mobiliteitsdoel. Met goede voorlichting kun je als orthopedisch adviseur samen met de patiënt de meest optimale oplossing vinden. Waarbij de voorkeuren, verwachtingen en acceptatie van de patiënt allemaal meegenomen worden.

Met het delen van patiënt- gerelateerde uitkomstmetingen hoopt Livit een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de zorg voor onze klanten.