Whitepaper

Innovatie: Volume Adaptieve Prothese Koker, ADAPT-IT®

Digitalisering , Innovatie , Onderbeenprothese , Prothesen ,
Livit zorgprofessionals
whitepaper
Innovatie: Volume Adaptieve Prothese Koker, ADAPT-IT®

ADAPT-IT®; met één “click” wordt de drukverdeling van de 3DP koker aangepast aan de volume wisselingen van de stomp (gedurende de dag).

Doeluitleg van de innovatie ADAPT-IT®; nieuwe techniek om pasvorm van de koker te controleren met de 3DP Volume Adaptieve Koker van Livit bij transtibiale amputaties.

Doelgroep: Medisch Specialist, Huisarts, Paramedicus

Samenvatting: bij Livit geloven wij in de kracht van innovatie en wij investeren daar dan ook fors in. Nieuwe technieken en materialen leggen een wereld aan mogelijkheden bloot. Oplossingen die tot voor kort ondenkbaar waren, zijn opeens met 3DP realiteit en de ontwikkelingen gaan hard. In 2018 hebben onze digitale engineers en vakexperts een geheel nieuw model bedacht, ontwikkeld, getest en verfijnd die de kokertechniek zal herdefiniëren. Later dat jaar is patent verkregen voor de unieke volume adaptieve 3DP kokertechnologie de ADAPT-IT. Sindsdien is in verschillende fasen en in samenwerking met verwijzers gesleuteld aan het ideale concept en toepassing. Met de ADAPT-IT bleek de prothesegebruiker overal en op ieder moment weer controle te krijgen over de drukverdeling in zijn koker en de prothesegebruiker in staat was om zowel in rust als in hogere activiteit de ideale pasvorm te realiseren zonder stompkousen of extra koker.

Voordelen van de 3DP ADAPT-IT® :

  • Volume Adaptief; met één ‘click’ wordt de drukverdeling van de koker aangepast aan de volume- wisselingen van de stomp, druk en compressie.
  • Weer levensecht gevoel; door de gepatenteerde 3DP kokertechnologie wordt een drukverdeling bereikt die het gevoel van ‘natuurlijke sturing’ zeer dicht benaderd.
  • Besturing door de kleding; de knop is makkelijk aan te passen door de stof van de broek heen.
  • Nooit meer extra stompkousen; voor de ideale passing.
  • Snel aan & uittrekken; de ‘snel ontspan’ knop zorgt ervoor dat het aan- en uittrekken van de prothesekoker snel en makkelijk gaat, ook bij grotere volumewisselingen.
  • Beter comfort tijdens het zitten; door het wegnemen van druk wordt het zitcomfort verhoogd en doorbloeding niet beperkt.
  • Extra compressie bij hogere activiteit; door extra compressie te geven kan met dezelfde koker en zonder extra stompsokken druk worden verhoogd en beweging beperkt bij verhoogde activiteit (denk aan stevig wandelen of sporten)