Whitepaper

Nieuw: Color-Shape® een unieke prothesecover

Beenprothesen , Innovatie , Onderbeenprothese , Prothesen ,
Livit zorgprofessionals
whitepaper
Nieuw: Color-Shape® een unieke prothesecover

Doel: delen van voordelen van de innovatie van de nieuwe Color-Shape®, de prothesecover van livit voor eigen identiteit en met waterafstotende werking

Doelgroep: Medisch Specialist, Huisarts, Paramedicus, Zorgprofessional

Pagina’s: 2

Samenvatting: de Color-Shape is een nieuwe cosmetische afwerking voor onderbeen prothesen die zowel waterbestendig als duurzaam is en 100% wordt vergoed.

Livit heeft een nieuwe cosmetische afwerking ontwikkeld die waterbestendig en duurzaam is. De cover is 100% reproduceerbaar, gezien hij wordt gemaakt aan de hand van een 3D getekend model. In Nederland loopt het merendeel met een cosmetische afwerking op een onderbeen prothese. Dit zorgt bij een grote groep gebruikers voor acceptatie van het hebben van een prothese. Hierdoor ligt het activiteitenniveau bij deze groep hoger, dan een groep gebruikers die zich bijvoorbeeld generen voor het dragen van een been prothese. Een esthetisch mooie cosmetiek helpt bij een grote groep prothese gebruikers tot een hoger activiteitenniveau.

Eigen identiteit: een hulpmiddel dat zo letterlijk met iemand verbonden is als een prothese, is een waar verlengstuk van diens persoonlijkheid. Dat moet dus opvallend mooi of juist subtiel natuurlijk zijn. Waar mogelijk personaliseren en/of modelleren wij onze hulpmiddelen dan ook zodanig, dat de gebruiker ze met trots draagt. De meeste prothese gebruikers kiezen nog steeds voor een cosmetische afwerking die er vrij natuurgetrouw uitziet. Zo is voor buitenstaanders niet direct te zien dat men een hulpmiddel draagt. De laatste jaren is het prothese materiaal echter sterk verbeterd. Nieuwe, verfijnder technieken en flexibele en lichtere materialen hebben geleid tot een grotere keuzemogelijkheid. Het gebruiksgemak is toegenomen en de afwerkingsmogelijkheden zijn mooier en persoonlijker geworden. Denk daarbij aan een 3D geprinte cover of een kunststof cover met persoonlijke print.