Whitepaper

Innovatie: siliconen kinderorthese Fay

Innovatie , Kinderrevalidatie , Orthesen , Orthopedische Hulpmiddelen ,
Livit zorgprofessionals
whitepaper
Innovatie: siliconen kinderorthese Fay

Doel: 

Samen met u als Zorgprofessional willen wij de zorg verbeteren. In deze whitepaper leest u hoe wij deze nieuwe innovatie hebben ontwikkeld naar aanleiding van een vraagstuk van een van onze verwijzers.

Doelgroep: Medisch Specialist, Huisarts, Paramedicus, Zorgprofessional

Pagina’s: 2

Samenvatting: 

Kinderen waarbij de duimstand wordt beïnvloed door bijvoorbeeld Cerebrale Parese, SMA of Ehler Danlos kunnen in het dagelijks leven ontwikkelingsproblemen krijgen omdat de duim in mindere mate inzetbaar is. De Fay orthese is een siliconen orthese die de duim passief corrigeert in abductie en extensie van het CMC 1 gewricht (repositie). Door de dynamische eigenschappen van het siliconen materiaal in combinatie met een lokale versteviging in de duimmuis, kan het kind de duim actief naar adductie en flexie van het CMC 1 gewricht bewegen (oppositie). Hierdoor ontstaat een functionele duimpositie bij kinderen. In deze whitepaper vertellen we u er graag meer over.

Samenwerking met Tolbrug

De Fay orthese is ontwikkeld naar aanleiding van een vraag van een ergotherapeute van revalidatiecentrum de Tolbrug op de mytylschool Atlent in Den Bosch. We zijn gezamenlijk op zoek gegaan naar een passende oplossing voor haar vraagstuk. Wij zijn blij met dit soort vraagstukken. Op deze manier kunnen we samen de zorg verbeteren.