Whitepaper

Digitale verwerking, productie en inzet carbon dragen bij aan de kwaliteitsverbetering van enkel voet orthesen.

Innovatie , Onderzoek , Orthesen ,
Livit zorgprofessionals
whitepaper
Digitale verwerking, productie en inzet carbon dragen…

Doel: delen van onderzoeksresultaten over de effectiviteit van enkel voet orthesen (EVO’s), ervaren door onze klanten

Doelgroep: Medisch Specialist, Paramedicus

Pagina’s: 4

Samenvatting: In 2016 is Livit gestart met een onderzoek naar de effectiviteit van de inzet van enkel-voetorthesen (EVO) bij voetheffersproblemen. Er zijn 1057 klanten benaderd die wij vragen hebben gesteld over het hulpmiddel, gerelateerd aan de doelstelling van het hulpmiddel. De vragen hadden betrekking op het draagcomfort , de cosmetiek, de gebruiksvriendelijkheid en levertijd. Ook werden vragen gesteld naar de samenwerking met de arts en de deskundigheid van de Livit adviseur.

Het ervaren draagcomfort van de EVO in de periode 2016 tot 2019 is sterk gestegen. De groep klanten die voor draagcomfort een 9 of een 10 geeft is verdubbelt naar 40%. In 2016 gaven 23% van onze klanten de EVO een 9 of een 10. Ook is het aantal klanten dat een 6 of lager geeft de afgelopen 3 jaar sterk gedaald. Het ervaren gebruiksgemak van de EVO is in de periode 2016 tot 2019 zeer sterk gestegen. Met name het aantal kritische klanten die het gebruiksgemak met een 6 of lager scoorden is met 2/3de gedaald.

Inzet van digitale techniek; de maatwerk EVO wordt bij Livit gemaakt met behulp van digitale techniek. Zo kunnen wij een optimale pasvorm garanderen. Alle veranderingen die in het individuele model worden aangebracht, kunnen altijd worden teruggehaald en aangepast. Mocht er een nieuwe EVO nodig zijn, dan kunnen we deze informatie opnieuw gebruiken. In de afgelopen 3 jaar heeft de inzet van onze digitale techniek een vlucht genomen en wordt deze consequent op al onze locaties toegepast. Digitale verwerking en productie is flink gestegen de afgelopen jaren; van 34% in 2016 naar 95% dit jaar en heeft daarmee een grote bijdrage geleverd aan de kwaliteitsverbetering. Daarmee worden bijna alle enkel voet orthesen digitaal verwerkt en geproduceerd.