Whitepaper

66% verbeterde loopmogelijkheden met een KEVO bij klanten met spierzwakte in quadriceps

Beenorthesen , Evidence Based , Knie-enkel-voetorthese ,
Livit zorgprofessionals
whitepaper
66% verbeterde loopmogelijkheden met een KEVO bij…

Doel: kwaliteit van zorg inzichtelijk maken door effectiviteitsstudie voor knie enkel voet orthese (KEVO)

Doelgroep: Medisch Specialist, Huisarts, Paramedicus, Zorgprofessional

Pagina’s: 4

Samenvatting: In ons klantonderzoek naar de tevredenheid van de knie enkel voet orthese (KEVO) gaf 86% van de gebruikers een verbetering in het dagelijks functioneren aan

Livit doet al vijf jaar doet onderzoek naar de effectiviteit van beenorthesen. In ons klantonderzoek naar de tevredenheid over de Knie Enkel Voet Orthese (KEVO) kregen 110 klanten na het aflevermoment van hun orthese vragen voorgelegd over draagcomfort, gebruiksgemak, cosmetiek en samenwerking met medisch specialist. Aan 55 klanten werden vragen gesteld over de effectiviteit, gemeten in gewonnen ADL (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen) door de KEVO.

De respons was 33%. Patiënten ervaren 66% meer loopmogelijkheden en 86% geeft zelfs aan dat het dagelijks functioneren is verbeterd. Zo kan 49% weer naar de winkel toe of een flinke wandeling maken. De groep patiënten die aan huis is gekluisterd, is met 2/3e gedaald.

Evidence-based werken

De laatste decennia verwierf evidence-based medicine (EBM) een prominente positie in de geneeskunde en de gezondheidszorg. In ons land speelt de orthopedische hulpmiddelenzorg daarbij tot op heden een ondergeschikte en beperkte rol. Met het delen van patiënt- gerelateerde uitkomstmetingen hoopt Livit een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de zorg van haar klanten. Livit is van mening dat transparante en openbare uitkomstinformatie kan helpen bij het kiezen van een zorgaanbieder en het kiezen van een behandeling of zorgtraject. Het merendeel van de respondenten (70%) geeft bovendien aan dat samen met een zorgverlener beslissen over het zorgtraject voor hen belangrijk is.