Whitepaper

3D geprinte dynamische polsorthese met ondersteunende strekking versterkt functionaliteit en verbetert comfort (lichter).

Digitalisering , Innovatie , inspiratie , Pols-handorthese ,
Livit zorgprofessionals
whitepaper
3D geprinte dynamische polsorthese met ondersteunende strekking…

Doel:  in deze whitepaper laten we u graag kennis maken met de succesvol geïmplementeerde “use-case” van de 3D geprinte dynamische polsorthese.

Doelgroep: Medisch Specialist, Huisarts, Paramedicus, Zorgprofessional

Pagina’s: 4

Samenvatting:
De Wrist Assist Quinten, hierna te noemen WAQ-orthese is een dynamische polsorthese die de pols actief assisteert naar een extensiebeweging. De WAQ-orthese is een volledig op maat gemaakte siliconen voorziening. De 3DP-uitvoering, maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van deze nieuwe productietechniek en maakt het mogelijk zowel de functionaliteit als het comfort (lichter) te verbeteren. De orthese is geschikt voor kinderen met OPBL (Obstetrisch Plexus Brachialis Letsel), CP (Cerebrale Parese) met Zancolli type II (A+B) en voor volwassenen met een CVA, waarbij de aangedane hand ter fixatie nog inzetbaar is en bij nervus radialis letsel. Juiste voor deze doelgroep is een lichtere variant met goede werking een uitkomst.

Wij geloven dat samenwerken de toekomst heeft en dat je de beste zorg kunt leveren als je innoveert. De 3DP-uitvoering van de WAQ is ontstaan uit de samenwerking met Marion Coolen-Smits, ergotherapeut en handtherapeut verbonden aan revalidatiecentrum Tolbrug (Den Bosch)!