Whitepaper

30% meer mobiliteit door inzet semi-orthopedische schoenen (OSB) – een effectiviteitsstudie

Evidence Based , OSB ,
Livit zorgprofessionals
whitepaper
30% meer mobiliteit door inzet semi-orthopedische schoenen…

Doel: delen van onderzoeksresultaten over de effectiviteit en mobiliteitsverbetering van semi-orthopedische schoenen ervaren door onze klanten

Doelgroep: Medisch Specialist, Huisarts, Paramedicus, Zorgprofessional

Pagina’s: 4

Samenvatting: 

In 2018 is Livit gestart met een klantonderzoek naar de tevredenheid over orthopedische schoenen. Zo werden aan 4.319 klanten vragen gesteld. Vragen over draagcomfort, gebruiksgemak, cosmetiek en samenwerking met medisch specialist. Daarnaast werden aan 3.587 klanten vragen gesteld over de gewonnen mobiliteit door de schoenen. De respons was ruim 30%.

Het doel van orthopedische schoenen is het optimaliseren van loopcomfort en het zorgen voor meer bewegingsvrijheid. 30% ervaart mobiliteitsvergroting door het dragen van orthopedische schoenen (OSB). 70% van de klanten kan weer naar de winkel of een flinke wandeling maken. Zonder orthopedische schoenen kon bijna een kwart slechts binnenshuis lopen.

Belang van samenwerking:

Communicatie en afstemming is essentieel voor kwalitatief goede voetzorg. Voor patiënten met voetproblemen die een orthopedische schoen (nodig) hebben zijn veel verschillende disciplines betrokken. Voor deze patiënten zijn zowel medisch specialisten, als huisartsen, podotherapeuten en orthopedisch adviseurs nodig om de juiste zorg te bieden. Afstemming tussen deze partijen is nodig om het doel te bereiken.

Afstemming betekent afspraken maken met elkaar door gebruik te maken van bestaande regelingen en door op uniforme wijze informatie uit te wisselen. Maar afstemming is ook transparant communiceren met zowel patiënt als elkaar als zorgprofessionals. Om op deze manier samen te werken moet je elkaar kunnen en willen aanspreken.
De afgelopen jaren hebben wij extra geïnvesteerd in de ontwikkeling van competenties van zowel onze orthopedisch adviseurs als de leidinggevenden op het gebied van samenwerking. Wij willen hierin voorop lopen en zoeken naar partners die in dit netwerk willen stappen voor een kwalitatief betere en efficiëntere voetzorg.

Met het delen van patiënt- gerelateerde uitkomstmetingen hoopt Livit een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de zorg voor onze klanten. Klik hier voor een link naar de whitepaper.