Vakpresentatie

75% Ervaart minder klachten en 66% wint aan mobiliteit door gebruik van orthopedische steunzolen (een effectiviteitsstudie)

Evidence Based , Onderzoek , Steunzolen ,
Livit zorgprofessionals
academy
75% Ervaart minder klachten en 66% wint…

Doel: delen van onderzoeksresultaten over de effectiviteit van orthopedische steunzolen, ervaren door onze klanten

Doelgroep: Medisch Specialist, Huisarts, Paramedicus, Zorgprofessional

Slides: 27

Samenvatting: in 2016 is Livit gestart met een klantonderzoek naar de tevredenheid over orthopedische steunzolen. Aan 5.253 klanten werden na het aflevermoment van hun voorziening vragen gesteld over draagcomfort, gebruiksgemak, cosmetiek en deskundigheid van de orthopedische adviseur.

Steunzolen hebben tot doel de gewrichten, banden en kapsels van de voet te ondersteunen zodat weer klachten vrij kan worden gelopen. 76% van de respondenten geeft aan dat de klachten zijn verminderd en het functioneren is verbeterd, sinds het gebruik van de steunzolen. Zelfs 47% geeft aan dat het de klachten veel tot erg veel is verbeterd.

Pijnklachten zijn de meest voorkomende reden (45%) voor het gebruiken van steunzolen. De effectiviteit is daarbij hoog, 77% geeft aan dat de pijnklachten zijn verbeterd met het gebruik van de steunzool. Zelfs 46% geeft aan dat het functioneren veel tot erg veel is verbeterd.

Dat een groot deel van de orthopedisch steunzoolgebruikers pijn ervaart bij het dragen, onderschrijft het belang van communicatie tussen patiënt en behandelaar. Zonder goede communicatie en voorlichting weet je als klant niet goed wat je kunt verwachten in het realiseren van het mobiliteitsdoel. Met goede voorlichting kun je als orthopedisch adviseur samen met de patiënt de meest optimale oplossing vinden, waarbij de voorkeuren, verwachtingen en acceptatie van de patiënt allemaal meegenomen worden.

Met het delen van patiënt- gerelateerde uitkomstmetingen hoopt Livit een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de zorg voor onze klanten.