Whitepaper

Risico bij afschalen zorg: beperking van mobiliteit zet zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen onder druk

Kwetsbare Ouderen , Orthopedische Hulpmiddelen , Strategie ,
Livit zorgprofessionals
whitepaper
Risico bij afschalen zorg: beperking van mobiliteit…

Doel:  oproep om er alles aan te doen om de reguliere zorg zo efficiënt mogelijk in te richten om de bewezen effectiviteit van orthopedische hulpmiddelen juist voor de kwetsbare ouderen beschikbaar en bereikbaar te houden.

Doelgroep: Medisch Specialist, Huisarts, Paramedicus

Pagina’s: 4

Samenvatting: De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor de zorg voor (kwetsbare) ouderen. Eenzaamheid door coronavirus dreigt. Zorg wordt anders georganiseerd. Niet-noodzakelijke, uitstelbare (thuis)zorg en huishoudelijke hulp kan op veel plekken in Nederland tijdelijk niet worden geleverd. Door gebrek aan zorgpersoneel of door de contact beperkende maatregelen. Eenzaamheid door coronavirus dreigt.

Het is inmiddels duidelijk geworden dat we met een veel langere periode te maken hebben waarin het coronavirus ons leven en de zorg van ouderen blijft beheersen. Aangezien voldoende beweging een samenhang heeft met alle domeinen van kwetsbaarheid, is het aan te raden beweeginterventies niet te vergeten bij continuering van zorg tijdens de tweede golf. Wij roepen dan ook op om er alles aan te doen om de reguliere zorg zo efficiënt mogelijk in te richten om de bewezen effectiviteit van orthopedische hulpmiddelen juist voor de kwetsbare ouderen beschikbaar en bereikbaar te houden.