Whitepaper

3DP prototyping voor robotica, Livit ontwikkelde een robot fixatie systeem voor nauwkeurigheid in freestechniek die medische hulpmiddelen vereisen.

Digitalisering , Innovatie , inspiratie , Kwaliteit , Orthopedische Hulpmiddelen , Strategie ,
Livit zorgprofessionals
whitepaper
3DP prototyping voor robotica, Livit ontwikkelde een…

Doel: in deze whitepaper delen we graag hoe we bij de ontwikkeling van een nieuw fixatie systeem gebruik hebben gemaakt van 3D-printing (3DP) voor prototyping in de ontwikkeling van deze unieke robot onderdelen.

Doelgroep: Medisch Specialist, Huisarts, Paramedicus, Zorgprofessional

Pagina’s: 2

Samenvatting:
Frezen voor de orthopedie vergt skills die zich niet laten vergelijken met het frezen voor niet medische toepassingen. Afhankelijk van het materiaal kunnen wij binnen toleranties van 0,05 mm werken. Door de jaren heen hebben wij schuimmodellen frezen tot een kunst verheven. Dit jaar hebben wij onze toepassing van freestechniek uitgebreid naar toepassing op freesmodellen voor polshandorthesen. Basis aan deze verbreding stond de in eigen huis ontwikkelde robot basiscomponent: een fixatie systeem voor het freesblok. In deze whitepaper delen we graag hoe we bij deze ontwikkeling gebruik hebben gemaakt van 3D-printing (3DP) voor prototyping in de ontwikkeling van deze unieke robot onderdelen.

Bart de Kiefte
CTO
Tim de Roo
Technisch Cad/Cam en Team Manager
Jan Willem van der Windt
Algemeen Directeur