Livit Ottobock Care redressiehelm

Reduceert sterk de nadelen van helmtherapie

Livit zorgprofessionals
Redressietherapie bij Livit Ottobock Care

Helmtherapie

Vanaf de geboorte vormt de schedel van de mens zich langzaam naar een definitieve vorm. Diverse oorzaken kunnen zorgen voor een afplatting van de schedel die tot een jaar nog flink kan vervormen. Deze vervorming kan door helmtherapie verbeteren of zelfs verdwijnen. De effectiviteit van deze behandeling bij plagiocephalie en brachycephalie staat in de internationale literatuur niet ter discussie. Deze leidt aantoonbaar tot een significante verbetering van de vorm en de symmetrie van de schedel. De unieke, gepatenteerde redressiehelm van Livit Ottobock Care stimuleert de groei van de schedel in een bepaalde richting, zodat deze meer symmetrisch wordt, zonder de nadelen van andere soorten helmtherapie.

Kenmerken van de Livit Ottobock Care redressiehelm

Positieve klantervaringen over de afgelopen jaren

Redressietherapie whitepaper

Over Livit Ottobock Care

Bij Livit vinden wij dat iedereen het verdient om vrij te kunnen bewegen. Wij willen mobiliteit mogelijk maken voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is. Door te luisteren. Door mee te denken. Door te helpen. Met onze orthopedische kennis, expertise en hulpmiddelen. Net zolang tot we samen een oplossing vinden waarmee u weer vrij(er) kunt bewegen.

Op 450 plekken in het land zetten wij ons met 475 collega’s in voor de bewegingsvrijheid van ruim 100.000 medemensen voor wie deze vrijheid niet of niet meer vanzelfsprekend is. Dit doen we vanuit diverse achtergronden en specialismen. Onze adviseurs en consulenten geven dagelijks persoonlijk bewegingsadvies en meten orthopedische hulpmiddelen aan bij onze klanten. In onze orthopedische werkplaatsen bedenken, ontwikkelen en maken onze technische collega’s orthopedische maatwerkoplossingen. En achter de schermen zorgen onze administratieve en logistieke collega’s ervoor dat iedereen zo snel en aangenaam mogelijk het juiste hulpmiddel krijgt.

Contact of meer informatie nodig?

Voor meer informatie over redressiehelmtherapie binnen Livit Ottobock Care kunt u contact opnemen met een van onze experts: Jelmer Hofland via jhofland@livit.nl en Floris van de Peppel via fpeppel@livit.nl.