Nieuwsbrief

Persbericht 2022

NIEUWSBRIEF VOOR ZORGPROFESSIONALS

Livit Orthopedie krijgt met Ottobock een nieuwe aandeelhouder met wereldwijd netwerk in de orthopedische hulpmiddelentechnologie.

Met genoegen kunnen wij meedelen dat Ottobock met de aankoop van Livit Orthopedie de Nederlandse patiëntenzorg voor orthopedische hulpmiddelen aansluit op haar wereldwijde netwerk. Inmiddels is door de huidige eigenaar HAL Investments en Ottobock een overeenstemming bereikt over de verkoopvoorwaarden en zullen we binnenkort de aanvraag voor akkoord bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) indienen. Naar verwachting zal deze procedure binnen enkele maanden afgerond worden.

Nederland aangesloten op internationaal netwerk

Ottobock ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt medisch technologische producten en passende oplossingen op het gebied van prothesen, orthesen en patiëntenzorg voor mensen met beperkte mobiliteit op (op moet weg). Met een internationaal netwerk in 140 landen en 390 eigen care centers voor patiëntenzorg heeft Ottobock een wereldwijde aanwezigheid. In Nederland beschikt Ottobock tot dusver niet over een eigen netwerk van orthopedische hulpmiddelenzorg en met deze aankoop wordt ook de Nederlandse markt aangesloten op het internationale netwerk.

Bundelen kennis en expertise

De markt van de orthopedische hulpmiddelenzorg is in transitie. Digitalisering en nieuwe technologieën nemen een vlucht en wet- en regelgeving stellen steeds strengere eisen. Zorg moet doelmatig, laagdrempelig en betaalbaar zijn. Deze en andere trends en ontwikkelingen vragen van ons vakgebied professionalisering, modernisering en verduurzaming. Livit zal zich als onderdeel van het  netwerk van Ottobock verder kunnen ontwikkelen als zorgaanbieder van orthopedische hulpmiddelenzorg voor uw patiënten. Door het delen en bundelen van kennis en expertise ontstaat vooruitgang in beweging. Daar geloven wij in.

Kwaliteit, diversiteit en doelmatigheid ongewijzigd

U en uw patiënten zullen niets van deze overgang van aandeelhouder merken. Livit blijft bestaan als zelfstandig onderdeel van Ottobock. Wij blijven dezelfde kwaliteit van zorg aan uw patiënten bieden. Ook het totaalpakket aan prothese-, orthese-, orthopedische schoenen en compressiezorg blijft een onveranderd onderdeel van onze dienstverlening. Met dezelfde adequate diversiteit, kwaliteit en doelmatigheid. Ottobock kent bovendien een vrije productkeuze voor haar dochterondernemingen in alle landen waar zij actief is als verstrekker van orthopedische hulpmiddelen. Daarmee blijft Livit de uw vertrouwde partner.

Professionele dienstverlening en toename in innovatiekracht

De meerwaarde van Ottobock als nieuwe aandeelhouder zal voornamelijk tot uiting komen in onze professionele dienstverlening. Livit kan – gebruikmakend van het wereldwijde netwerk van Ottobock – kennis en kunde makkelijker internationaal uitwisselen, waarmee we onze klanten in de toekomst van de nieuwste innovaties en beste orthopedische hulpmiddelenzorg kunnen voorzien.

In deze nieuwsbrief leest u het persbericht en meer achtergrondinformatie over deze belangrijke stap in de bedrijfsvoering van Livit.

Hub van den Boomen
Managing Director
Wouter Akkerman
Managing Director
Wouter de Vos
Regiomanager, Regio Zuid West
Marco Toor
Regiomanager, Regio Noordwest
Bas van de Brand
Regiomanager, Regio Zuid West en Midden Brabant
Dirk de Visser
Regiomanager, Regio Zuid
Joop Pronk
Regiomanager, Regio Noord Oost
Judith Witte
Regiomanager, Regio Amsterdam
Janske Hardenberg
Manager Marketing