Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2021 – Editie 7

Livit zorgprofessionals
nieuwsbrief
Nieuwsbrief 2021 – Editie 7

NIEUWSBRIEF VOOR ZORGPROFESSIONALS

Deze editie staat in het teken van onderzoek. Livit maakt mobiliteit mogelijk voor wie dat niet meer vanzelfsprekend is. Hier hoort ook het doen en ondersteunen van onderzoek bij. Dit doen wij door het stimuleren van het gezondheidsonderzoek, het gebruik van de ontwikkelde kennis en signaleren waar meer kennis nodig is binnen de orthopedische hulpmiddelenzorg.

Van onderzoek gedreven door nieuwsgierigheid tot implementatie in de praktijk: samen maken we het verschil. U leest in deze editie hoe wij ons onderzoeksprogramma hebben georganiseerd in ons wetenschappelijk bureau, welke onderzoeken er lopen en wij delen een publicatie met u.

Voor meer informatie kijkt u op zorgprofessionals.livit.nl onder het kopje onderzoek.

ONDERZOEK dat toepasbaar is in de praktijk, daar gaat het om!

Onze droom is om over 10 jaar een substantiële bijdrage te leveren aan onderzoek naar de werking van orthopedische hulpmiddelen. Samen met beleidsmedewerkers uit onderzoek, onderwijs én praktijk initiëren we onderzoeken en werken we aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken binnen de orthopedische hulpmiddelen branche.

WETENSCHAPPELIJK BUREAU; De patiënt en zijn data als partners in de zorg voor evidence based medicine

Evidence Based Medicine is een manier van werken die gebaseerd is op het beste wetenschappelijke bewijs voor het effect van een behandelmethode. Maar in een contextafhankelijke gezondheidszorg spelen ook klinische ervaring en patiëntwensen en -waarden een grote rol in het leveren van goede zorg in de spreekkamer (Raad van Volksgezondheid en Sport, 2017,red.).

De toename van de hoeveelheid uitkomstinformatie afkomstig van Patiënt Reported Outcome Measures (PROM’s) en Patient Reported Experiences (PREM’s) stelt ons in staat om het effect van onze behandelingen op de ervaren gezondheid en het dagelijks functioneren van onze patiënten op een betrouwbare manier aan te tonen. Niks subjectieve meningen, ook dat is wetenschap! Daarom nemen wij al een aantal jaren op grote schaal PROM’s en PREM’s af bij onze klanten. Hierdoor beschikken wij nu over een grote hoeveelheid data over het effect van de inzet van orthopedische hulpmiddelen op de ervaren gezondheid en het dagelijks functioneren van de patiënt zelf. Waardevolle aanvullende informatie die ons verder kan helpen bij het leveren van goede patiëntgerichte zorg in de spreekkamer.

Wij wensen u veel inspiratie en leesplezier!

Hub van den Boomen
Managing Director
Wouter Akkerman
Managing Director
Dirk de Visser
Regiomanager, Regio Zuid
Bas van de Brand
Regiomanager, Regio Zuid West en Midden Brabant
Marco Toor
Regiomanager, Regio Noordwest
Wouter de Vos
Regiomanager, Regio Zuid West
Judith Witte
Regiomanager, Regio Amsterdam
Joop Pronk
Regiomanager, Regio Noord Oost
Janske Hardenberg
Manager Marketing