Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2020 – Editie 9

Innovatie , Knieorthese , Orthesen , Orthopedische Hulpmiddelen , Strategie ,
Livit zorgprofessionals
nieuwsbrief
Nieuwsbrief 2020 – Editie 9NIEUWSBRIEF VOOR ZORGPROFESSIONALS

Inmiddels weten we dat we dat we voor langere tijd moeten leven in aanwezigheid van het coronavirus. Laten we leren van lessen uit de eerste golf. De prijs van het uitstel van honderdduizenden ziekenhuisbehandelingen is hoog. De verhalen vanaf de wachtlijst over pijn, onzekerheid en soms blijvende schade zijn schrijnend. Livit zet zich in om via e-health en online consults de schade te beperken. In deze nieuwsbrief meer over hoe we dat samen hopen te bereiken.

Federatie Medisch Specialisten adviseert: preventieve maatregelen bij uitstel reguliere zorg – Livit biedt helpende hand!

Bijna de helft van reguliere operaties en behandelingen in ziekenhuizen wordt uitgesteld. Door de coronapandemie is in ziekenhuizen al 35 tot 50 procent van de reguliere zorg afgeschaald. In oktober hadden de ziekenhuizen nog de ambitie om minstens 80 procent van die zorg in de lucht te houden, maar dat is niet gelukt. Uitzicht op herstel laat op zich wachten en wij zorgprofessionals zullen creatief moeten zijn om de gezondheidsschade zoveel mogelijk te beperken en de pijn te verlichten.

In deze editie:

  • Onderzoek Patiëntenfederatie: 3/4 van patiënten heeft geen informatie gekregen van ziekenhuis over gevolgen of preventie
  • Online zorg: unieke webwinkel voor orthesen 1 betrouwbaar loket voor compleet aanbod
  • E-Health: onmisbaar onderdeel van ons zorgproces, NU in de coronacrisis een steunpilaar om zorg te continueren
  • PROM Onderzoek: inzet knieorthese is bewezen effectief om te winnen aan (ADL) functionaliteit
Hub van den Boomen
Managing Director
Wouter Akkerman
Managing Director