livit
Vakpresentatie

Effectiviteitsonderzoek naar inzet orthopedische schoenen (OSA)

klantervaringen , Onderzoek , Orthopedische Schoenen , OSA ,
Livit zorgprofessionals
academy
Effectiviteitsonderzoek naar inzet orthopedische schoenen (OSA)

Doel: delen van de onderzoeksresultaten over de effectiviteit orthopedische schoenen (OSA) ervaren door onze klanten

Doelgroep:
Medisch Specialist, Huisarts, Paramedicus, Zorgprofessional

Slides:28

Onderwerpen:
• Meer patiëntregie door meer uitkomstinformatie
• Het onderzoek – algemeen
• Loopmogelijkheden
• Stabiliteitsproblemen
• Pijnervaring
• Cosmetiek en therapie trouwheid

Samenvatting: in 2018 is Livit gestart met een klantonderzoek naar de tevredenheid over orthopedische schoenen. Ruim 5.000 klanten kregen na het aflevermoment van hun schoneen vragen voorgelegd over draagcomfort, gebruiksgemak, cosmetiek en samenwerking met medisch specialist.

Door het gebruik van orthopedische schoenen is de ADL Factor met 51% gestegen, van een 4,8 naar een 7,3. De mobiliteit is sterk verbeterd, de groep die alleen in huis kan lopen is met ¾ gereduceerd en de groep die weer een flinke wandeling kan maken is 3x gegroeid. Daarmee dragen orthopedische schoenen sterk bij aan de mobiliteit van onze klanten.

Communicatie en afstemming essentieel voor kwalitatief goede voetzorg. Voor patiënten met voetproblemen die een orthopedische schoen (nodig) hebben zijn veel verschillende disciplines betrokken. Voor deze patiënten zijn medisch specialisten, huisartsen, specialisten ouderenzorg, podotherapeuten, orthopedisch adviseurs, nodig om de juiste zorg te bieden. Afstemming tussen deze partijen is nodig om het doel te bereiken.

Afstemming betekent afspraken maken met elkaar door gebruik te maken van bestaande regelingen en door op uniforme wijze informatie uit te wisselen. Maar afstemming is ook transparant communiceren met zowel patiënt als elkaar als zorgprofessionals. Om op deze manier samen te werken moet je elkaar kunnen en willen aanspreken.
Sinds 2016 heeft Livit extra geïnvesteerd in de ontwikkeling van competenties van zowel onze orthopedisch adviseurs als de leidinggevenden op het gebied van samenwerking, en het functioneren van sociale netwerken. Wij willen hierin voorop lopen en zoeken naar partners die in dit netwerk willen stappen voor een kwalitatief betere en efficiëntere voetzorg.
Met het delen van patiënt- gerelateerde uitkomstmetingen hoopt Livit een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de zorg voor onze klanten.

Met het delen van patiënt- gerelateerde uitkomstmetingen hoopt Livit een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de zorg voor onze klanten.