Vakpresentatie

Digitalisering en 3D-printen van orthopedische hulpmiddelen

Digitalisering , Innovatie , Orthopedische Hulpmiddelen , Strategie ,
Livit zorgprofessionals
academy
Digitalisering en 3D-printen van orthopedische hulpmiddelen

Doel: in deze E-Learning nemen wij u gedurende 25 minuten mee in de toepassingen van 3D-printtechniek in de orthopedische hulpmiddelenzorg. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden lichten we de voordelen van deze techniek toe voor het vervaardigen van orthopedische voorzieningen. Na afloop heeft u een goed inzicht in de mogelijkheden die deze techniek voor onze branche biedt.

Doelgroep: Medisch Specialist, Huisarts, Paramedicus

Slides: 37

Video’s: 4

Samenvatting: Livit Orthopedie heeft een boek gelanceerd over digitalisering en 3D-printen van orthopedische hulpmiddelen. Dit boek bevat naast de achtergrond van de 3D-printtechniek en de toepassing daarvan in het produceren van orthopedische hulpmiddelen, inzicht in welke stappen je als organisatie moet zetten om je voor te bereiden op het 3D-printen van producten of onderdelen. Livit geeft een uniek kijkje in eigen keuken en deelt zowel successen als lessen die geleerd zijn tijdens het transitieproces naar een revolutionair andere manier van werken en denken binnen de organisatie. Daarnaast worden in het boek een vijftal praktijkvoorbeelden van innovatieve orthopedische hulpmiddelen toegelicht die de gebruiker veel meer bewegingsvrijheid geven en zonder de 3D-printtechniek niet zouden kunnen bestaan.

Gezamenlijk innoveren leidt tot de beste zorg

Door achtergrond, ervaringen en inzichten in een boek te bundelen wil Livit bijdragen aan het vernieuwen van de orthopedische hulpmiddelenzorg. Waarom? Omdat Livit gelooft in een digitale toekomst en daar oneindig veel kansen en uitdagingen ziet die de bewegingsvrijheid van mensen met een functiebeperking enorm zouden kunnen verbeteren. Livit hoopt zorgprofessionals, zorgverzekeraars en branchegenoten met haar verhaal te inspireren en uit te dagen mee te doen in de wereld van morgen. Het is de visie van Livit dat je als zorgaanbieder de beste zorg kunt leveren als je blijft innoveren en dat de impact het grootst is als je dat samen doet.

Voorwoord door Tamara van Ark, Minister van Gezondheidszorg en Sport

Jan Willem van der Windt: ‘Wij zijn er bijzonder trots op dat onze visie wordt onderschreven door Tamara van Ark, Minister van Gezondheidszorg en Sport. Dat zij het voorwoord van ons boek heeft geschreven, is voor ons een grote erkenning dat het toepassen van innovatieve technieken, zoals 3D-printen, onze branche en eigenlijk de hele orthopedische hulmiddelenzorg vooruit kan helpen. Met als uiteindelijk doel om iedereen met een beperking aan het bewegingsapparaat vrijer te kunnen laten bewegen. Want dat is wat ons uiteindelijk drijft.’

Livit wil met haar verhaal een zo groot mogelijk publiek bereikt en biedt het boek daarom kosteloos aan via haar platform voor zorgprofessionals. Daarnaast is er hardcover van het boek te bestellen via Bol.com. De opbrengsten van dit boek komen geheel ten gunste van het Liliane Fonds en worden besteed aan het verbeteren van de orthopedische hulpmiddelenzorg in Rwanda, een project waaraan Livit en het Liliane Fonds samen aan werken.