livit
Livit zorgprofessionals
De Livit Trofee

De Livit Trofee

Livit trofee - artikel uit Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde

De rol van wetenschap is actueler dan ooit en heeft grote impact op ons dagelijks leven. Tegelijkertijd is het meer dan duidelijk dat de wetenschap op vele fronten nog slechts in de kinderschoenen staat en dat het doen van wetenschappelijk onderzoek van alle tijden is en zal zijn. Daarom vinden wij het zo belangrijk om al jaren onze naam te verbinden aan een stimuleringsprijs op het gebied van wetenschappelijk onderzoek in de revalidatiegeneeskunde. De Livit Trofee wordt jaarlijks uitgereikt op het voorjaarscongres van de Vereniging van Revalidatieartsen. Aan deze prijs hangt een geldbedrag van 500 Euro.

Vooruitgang in bewegen

Met de Livit Trofee willen wij wetenschappelijk onderzoek binnen de revalidatiegeneeskunde stimuleren. Waarom? Omdat wij geloven in vooruitgang in bewegen en de waarde van wetenschappelijk onderzoek daarin. Daarnaast willen wij het wetenschappelijk onderbouwd werken in onder aio’s en recent gepromoveerde revalidatieartsen graag bevorderen. Evidence based werken speelt in de orthopedische hulpmiddelenzorg nog een ondergeschikte rol en dat zouden wij graag zien veranderen.

Winnaar 2020

Door corona kreeg het VRA voorjaarscongres 2020 een andere, virtuele vorm. De erkenning door het uitreiken van de Livit Trofee bleef gelukkig onveranderd overeind. Dit jaar is de Trofee naar Loeke van Schaik.